Solid Edge: Synchronous Technology

Solid Edge met Synchronous Technology vereenvoudigd de complexiteit van productontwikkeling.

Producten sneller op de markt brengen, wijzigingen sneller doorvoeren en vaker geïmporteerde 2D en 3D ontwerpen hergebruiken... dat zijn de kernpunten van synchronous technology.

Deze baanbrekende technologie elimineert de belemmeringen voor productief 3D-ontwerp in "history-based" of "explicit modeling systems". Synchronous Technology is een in 2008 door Siemens PLM Software geïntroduceerd. 

History-based technologie vereist pre-planning van het ontwerp. History-based systems maken sterk geautomatiseerd ontwerpen mogelijk maar vereisen een enorme pre-planning en ontwerpen zijn geneigd te falen bij de regeneratie-update.

Explicit systems zijn dan weer snel maar bieden geen ontwerpautomatisatie.

Solid Edge combineert het beste van deze 2 werelden. Solid Edge combineert de snelheid van explicit modeling met de precieze controle van geparametriseerd ontwerpen om zodoende de snelste en meest flexibele ontwerpervaring te bieden. En met de geïntegreerde ontwerpaanpak van Solid Edge, kunnen gebruikers de snelheid en flexibiliteit met synchronous ervaren en zodoende de mogelijkheid hebben om een proces te documenteren en dat alles in 1 enkel systeem. Ontwerpers kunnen de ​​meest geschikte technologie kiezen ofwel de technologie naar behoefte gebruiken.

Door het elimineren van de "history tree", kunnen ingenieurs ontwerpen met weinig of geen commando's ontwikkelen en een langdurige pre-planning vermijden. Doordat deze functies onafhankelijk zijn, kunnen ongeacht de opbouw van het ontwerp, wijzigingen aangebracht worden. En aangezien bewerkingen enkel in het ontwerpgebied gelokaliseerd zijn, kunnen bewerkingen aan de eerste handeling even snel gebeuren als aan de laatste. Het aanpakken van veranderingen aan geïmporteerde data is altijd een probleem geweest in elke traditioneel CAD-systeem, maar met synchronous technology, heb je dezelfde flexibiliteit met oorspronkelijke ontwerpen en is het wijzigen van externe data met ofwel grab-and-go gereedschappen of 3D Driving Dimensions een feit. Een belangrijk aspect van deze technologie is dat gebruikers geen deskundigen moeten zijn en nieuwe of occasionele gebruikers eveneens ontwerpen kunnen uitrekken en vormen met de kracht van 3D en de eenvoud van 2D.

Het is een sterk gedifferentieerd product dat kan worden gebruikt voor elke ontwerptaak​​. Daarnaast wordt een eenvoudige manier voorzien om synchronous selectief toe te passen. 


SAMENGEVAT

Met Solid Edge Synchronous Technology kunt u:


  • zonder heropbouw modellen hergebruiken
  • gegevens uit verschillende CAD-systemen zoals Inventor en SolidWorks hergebruiken met behoud van geometrie
  • parametrisch of history-free modelleren combineren en is kiezen niet meer nodig
  • minder tijd besteden aan pre-planning van de modelopbouw

Herbron jezelf met onze nieuwsbrief