Academisch Programma

Als onderdeel van de overeengekomen investeringen in het onderwijs, zal Siemens PLM Software de volgende toonaangevende softwarepakketten ter beschikking stellen:
- CAD (Computer Aided Design): Solid Edge High School and Student EditionTM
- CAD (Computer Aided Design): NXTM CAD

- CAE (Computer Aided Engineering): Solid Edge High School, Student en University EditionTM

- CAM (Computer Aided Manufacturing): NXTM CAM / CAM Express

- CAM (Computer Aided Manufacturing): CAMWORKS for Solid Edge® 


Voor studenten

Solid Edge Student EditionTM is kosteloos (gratis) beschikbaar voor alle studenten, ongeacht de leeftijd. Om de software te verkrijgen, dient de student zich simpelweg te registreren op www.siemens.com/plm/solid-edge-student. Na de registratie wordt een 'Welcome email' naar het geregistreerde e-mailadres gestuurd met instructies over hoe de Solid Edge® software te downloaden en te installeren. De eigen studentenlicentie zal bij de 'Welcome email' toegevoegd zijn. Gelieve er voor te zorgen dat de emailfilters ontvangst van e-mails met bijlagen van info@siemensplmevents.com toelaten.

 

Voor het Secundair onderwijs

Solid Edge High School EditionTM biedt een kosteloze (gratis) academische site licentie. Hierdoor kan de school Solid Edge installeren op zoveel computers als nodig is voor academisch gebruik. Om de software te verkrijgen dient een leraar of erkende vertegenwoordiger zich te registreren op www.siemens.com/plm/solid-edge-highschool. Na de registratie wordt een 'Welcome email' naar het geregistreerde e-mailadres gestuurd met instructies over hoe de Solid Edge® software te downloaden en te installeren. De eigen schoollicentie zal bij de 'Welcome email' toegevoegd zijn. Gelieve er voor te zorgen dat de emailfilters ontvangst van e-mails met bijlagen van info@siemensplmevents.com toelaten.
Volgens de voorwaarden van de samenwerkingsovereenkomst, zullen de Centra voor Volwassenenonderwijs zich tot middelbare scholen richten om opleiding en training te geven. Het gebruik van Solid Edge High School EditionTM zal enkel worden toegestaan voor gebruik door CVO m.b.t. academische gerelateerde opleiding.

 

Voor Tertiair Onderwijs (Hogescholen en universiteiten)

Solid Edge University EditionTM zal beschikbaar zijn voor alle academische instellingen op het niveau van tertiair onderwijs m.a.w. de hogescholen en universiteiten. De Solid Edge University EditionTM biedt een academische site licentie die op zoveel computers kan worden geïnstalleerd als vereist voor academisch gebruik. Volgens de voorwaarden van de samenwerkingsovereenkomst zal de Solid Edge University EditionTM beschikbaar worden gemaakt tegen uitzonderlijk lage academische prijzen. Alle academische instellingen in het tertiair onderwijs die geïnteresseerd zijn om deze software te verkrijgen dienen contact opnemen met ons.

Solid Edge® User Community

Studenten en docenten zullen toegang krijgen tot twee gebruikersgroepen. Instructies over hoe u toegang tot een van deze groepen krijgt, worden vermeld in de 'Welcome mail' die u ontvangt na een succesvolle registratie. De tweede gebruikersgroep kan worden geraadpleegd op deze link.
Deze fora bieden hulp en ondersteuning op zaken gerelateerd tot Solid Edge®.

Alle bestanden en software kan je in het afgeschermd bereik vinden na inloggen op onze site

Techno+ project KA Tienen

Techno+ project KA Tienen

- Ontwerp sleutelhanger voor toegangscontrole

- Materiaal keuze

- Kostberekening

- 3D printen

- Presentatie

Foto's

KA Halle: Stage CAD Solid Edge

KA Halle: Stage CAD Solid Edge

- Ontwerp GSM-cover en plaatwerk kastje

- Materiaal keuze

- Kostberekening

- Presentatie

Foto's

KA Halle: Greenpower auto

KA Halle: Greenpower auto

- Bouw van een elektrische racewagen om deel te nemen aan de Greenpower races

- sponsor zoektocht

- team management

- planning

Foto's

VTI Roeselare: meerdere projecten

VTI Roeselare: meerdere projecten

Voorbeeld project: Ontwerp, Bouw en productie van een longboard

Alle projecten te volgen op hun Facebookpagina

Link naar hun FB-site

Scholengroep Sint-Rembert

Scholengroep Sint-Rembert

Scholengroep Sint-Rembert (Torhout, Lichtervelde, Zedelgem, Koekelare) en MMI Kortemark kiezen ook voor de toekomst voor Solid Edge

Op onderstaande link vind je een leuke verzameling oefeningen en verklarende, Nederlandstalige filmpjes.

Met dank aan Dhr. Willem Beeuwsaert

Link materiaal Sint-Rembert

Herbron jezelf met onze nieuwsbrief