1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Alle sectoren Matrijzen en gereedschappen

Matrijzen en gereedschappen

Voor de matrijzen en gereedschappen sector bieden we een uitgebreide set van volledig geïntegreerde hulpmiddelen voor part manufacturing gaande van CAD/CAM, Robotics, CNC-bewerking en CMM-inspectie tot 3D-printing.

Globale concurrentie

Tegenwoordig staan tooling leveranciers, zowel klein als groot, onder enorme druk om de winstgevendheid van hun bestaande activiteiten te verbeteren, terwijl tijd maken om nieuwe projecten aan te trekken voor extra inkomsten ook noodzakelijk blijft.
Hiervoor zijn enkele middelen beschikbaar om bij te helpen, zoals: 

  • Het gebruik van een digital twin voor snelle validering

  • Geïntegreerde CAD/CAM/CAE software die het volledige ontwikkelings- en fabricatie proces ondersteund

  • Flexibel kunnen omgaan met verschillende software formaten/extensies

  • Ontwerpen van klanten snel en grondig kunnen analyseren voor prijsoffertes

  • Last-minute design veranderingen snel & flexibel kunnen opvangen in gans uw keten van design & manufacturing

Toenemende complexiteit

Bij p​​​​​roductontwerp wordt alsmaar meer aandacht gegeven aan vormgeving en esthetiek. Dit resulteert in complexe vormen met hoge kwaliteitseisen voor zowel gereedschappen als product. Doorheen het proces van productontwikkeling komen hierdoor ook vaak (last-minute) designwijzigingen naar voren.

Door gebruik te maken van een master-model architectuur als toeleverancier kan je eenvoudig klantwijzigingen doorvoeren, zelfs last-minute. De noodzaak aan tools om vroeg in het proces met je klant de maakbaarheid te valideren zijn ook onontbeerlijk geworden. Ook omgaan met complexe oppervlakken op toegeleverde data is een serieuze uitdaging. De uiteindelijke generatie van toolpaden op de CNC machine bepalen ook mee de kwaliteit van het afgeleverde werk.

Om aan al deze zaken te voldoen is er nood aan kwalitatief platform dat stabiel & performant is en voldoende tools biedt voor de meest eenvoudige & complexe jobs.

Nieuwe technologieën

Complexere producten vragen ook om het inzetten van nieuwe innovatieve technologieën zoals additive manufacturing en multi-axis machines om het fabricatieproces efficiënter te maken.

Door middel van Additieve technieken kan men ook nieuwe koelingsmogelijkheden ontdekken die de kwaliteit van het product ten goede komen en voorheen niet mogelijk waren te fabriceren.
Weliswaar vraagt dit om een gestructureerde aanpak waarbij verschillende disciplines en hun respectievelijke data kunnen beheerd worden in één centraal systeem. Op die manier spreekt iedereen binnen dezelfde organisatie dezelfde 'taal', gebruikt met dezelfde bestandsformaten en kunnen doorlooptijden drastisch ingekort worden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Neem dan contact op met ons of doe een aanvraag via onze quick quotation. Zo kunnen we samen met u op zoek gaan naar een oplossing of implementatie van uw engineering & manufacturing vraagstukken.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×